Vaak Gestelde Vragen


Top 5 tips voor veilig handelen

Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

  1. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Online lokaal Markt, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.

  2. Controleer de verkoper: Google zijn gegevens, check fora zoals Opgeletopinternet.nl en check telefoon en bankrekeningnummer via hetMeldpunt Internetoplichting of Portaal van de Belgische politie
  3. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.
  4. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

Online lokaal Markt hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van Online lokaal Markt als advertentieplatform is hierin faciliterend. Kopers en verkopers vinden elkaar via de site, maar de afspraken worden onderling gemaakt. Online lokaal Markt speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de Politie. De aangifte komt ook bijOnline lokaal Markt terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen treffen.


Doe aangifte